Βιογραφικο

Το Βιογραφικό μου

Γεννήθηκα στα Ιωάννινα. Είμαι παντρεμένη με τον Πέτρο Τζίμα, Επίκουρο Καθηγητή Αναισθησιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, και μητέρα ενός αγοριού.

Αποφοίτησα από το 4ο Λύκειο Ιωαννίνων και εισήχθην στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων από την οποία και αποφοίτησα.

Πραγματοποίησα την υπηρεσία υπαίθρου στο (Περιφερειακό Ιατρείο Καλεντζίου, Κ.Υ. Πραμάντων) και στη συνέχεια υπηρέτησα ως ειδικευόμενη ιατρός Παθολογίας στην Παθολογική Κλινική και στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του ΓΝ Άρτας.

Ειδικεύτηκα στην Καρδιολογία στην Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. Μετά το πέρας της ειδικότητας εξειδικεύτηκα περαιτέρω στην Υπερηχοκαρδιογραφία ενηλίκων και παίδων, καθώς και στον προαθλητικό έλεγχο στο «Τζάνειο» Γ.Ν.Πειραιά.

Το 2012 απέκτησα τον τίτλο του διδάκτορος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με αντικείμενο την επίδραση της χορήγησης των αντιαιμοπεταλιακών φαρμάκων στη θρόμβωση και τη φλεγμονή σε ασθενείς με οξύ στεφανιαίο σύνδρομο. Ως εκ τούτου είμαι εξειδικευμένη στην παρακολούθηση ασθενών που λαμβάνουν αντιθρομβωτική (αντιαιμοπεταλιακή ή αντιπηκτική) αγωγή.

Διαθέτω συγγραφική και επιστημονική δραστηριότητα και έχω συμμετάσχει στην εκπόνηση 40 εργασιών δημοσιευμένων σε διεθνή περιοδικά. Υπήρξα συνεργάτης σε 10 πολυκεντρικές μελέτες. Έχω συμμετάσχει σε πολλά επιστημονικά συνέδρια, ελληνικά και διεθνή, με διαλέξεις ή ανακοινώσεις. Έχω λάβει υποτροφίες, βραβεία και διακρίσεις.

Είμαι ιδρυτικό μέλος του Ινστιτούτου Μελέτης και Εκπαίδευσης στη Θρόμβωση και την Αντιθρομβωτική Αγωγή.